Bijenproject

Nieuws uit de Sint-Jozefsschool!

Papa Patrick en papa Pascal uit de werkgroep van de groene ouders werkten het  bijenproject  uit voor het eerste leerjaar.  De provincie heeft dit project genomineerd en bekroond met ‘De Gulden Bie 2013’. Dank aan alle ouders die hun stem hebben uitgebracht. Meester Danny, papa Patrick en papa Pascal mochten deze prijs in ontvangst nemen.

gulden bie 1gulden bie 2

Maar onze natuurvrienden laten het niet bij die ene keer. Op woensdag 30 april mocht het eerste leerjaar weeral genieten van een onvergetelijke voormiddag. De kinderen werden al  vlug omgetoverd tot bijen. In de schooltuin speelden de kinderen  het bijenspel.  Zo leerden ze de soorten bijen, de functie, de vijanden en de vrienden van de bijen kennen.  Ook heeft elk kind  een perceeltje bezaaid.
De bijen zullen zeker binnenkort de kleurige bloemen ontdekken. Een filmpje vertelde hen nog meer over de bijen.  Ze konden de imker zelf bij hem thuis aan het werk zien, alsook de binnenkant van de bijenkasten. Op het einde van de voormiddag had papa Patrick nog een verrassing voor iedereen: een bijenhotel om in hun tuin op te hangen.

Koestersterren en Gulden Bie voor beste biodiversiteitsprojecten in Halle-Vilvoorde (25 april 2014)

4 Koestersterren en 1 Gulden Bie voor Halle-Vilvoorde

Voor het vierde jaar op rij reikte de provincie Vlaams-Brabant haar koestersterren uit. De prijs beloont biodiversiteitsprojecten, die een voorbeeld zijn voor andere gemeenten, verenigingen of scholen. Omdat 2014 in het teken van de bij staat, was er dit jaar ook een Gulden Bie te winnen voor het beste bijenproject van 2013.

Voor elke categorie nomineerde een vakjury de 3 beste projecten. Daarna kreeg het publiek de kans om te stemmen. De winnaars werden bepaald door het opgetelde resultaat van de selectie van de vakjury en de online stemming.

Er gingen in Halle-Vilvoorde in totaal vier Koestersterren naar de projecten:

  • ‘Café Courgette’ uit Herne, in de categorie ‘Communicatie, sensibilisatie en educatie’
  • ‘Het Moeras’ van de gemeente Drogenbos, in de categorie ‘Terreinactie’
  • Project ‘Duizend bomen en knotters!’ van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, in de catgeorie ‘Nazorg en opvolging’
  • Project ‘Natuur op school’ van de basisschool Vijverbeek uit Asse, in de categorie ‘Scholen’

De Gulden Bie ging naar het project ‘Omdat alle bijen bijzonder zijn’ van de Sint-Jozefschool uit Eizer.

TERUG